Výroba pro Google v přímém přenosu

 

Naše výroba je zvyklá na ledacos. Nejnovější zakázka pro Google byla ale těžší kalibr i na nás. V zásadě jde o jednoduché boxy, které si ovšem vzhledem k velikosti a specifické konstrukci s využitím magnetů žádaly čistě ruční práci. Výroba běžela raketovou rychlostí. Nešlo to jinak. Kampaň s influencery v Holandsku a Švédsku začíná právě dnes.

Nejdřív to vypadalo jako rutinní zakázka, zajímavá tím, že je pro světový gigant Google. Dost času, rozumných 50 ks a pro nás v Hasslers vcelku běžná konstrukce boxu v deskách s magnety. Jenže! Zadavatel ve Stockholmu si z čista jasna uvědomil, že boxy nestačí mít hotové 6. května, ale že jsou potřeba už 28. dubna. A navíc dvojnásobné množství, které musí být následujícího dne v Googlu, a ještě ve dvou různých destinacích – v Holandsku a ve Švédsku. Došlo totiž k nějakému komunikačnímu šumu, ve kterém zaniklo, že kampaň s influencery startuje už tento týden!

Takže si to představte: je spousta dní před původním termínem a ve výrobě zvoní telefon. Volá kolega Pelle ze Stockholmu, vysvětluje situaci a ptá se: „Dáte to?“ Říkáme, že jsme na zakázce ještě neudělali ani „ň“, byl čas. Tak co teď, dohadujeme se. „Máme klienta poslat k šípku – Google negoogle?“ ptá se Pelle. To by ovšem nesměla být naše parta z Hasslers, která si vzala šibeniční termín jako výzvu: „Jasně, že dáme!“

Výsledný výrobek je potahovaný box ve čtyřdílných deskách se zavíráním na magnety. Potahovým materiálem je tištěný a laminovaný papír. U realizace podobného „hořáku“ ale nezáleží jen na vlastní výrobě. Důležitá je i kvalita spolupráce s partnery v širším teamu. V tomto případě jsme poprosili naše kolegy z Centra výseku o expresní výrobu raznic – zareagovali téměř v řádu hodin, vypálili nám potřebné nástroje na laseru a nože osadili ručně. Schopnost splnit zakázku bleskurychle potvrdil i náš další dlouholetý partner, tiskárna Indigoprint z Prahy. S Tomášem jsme se domluvili na dvou urgentních dodávkách potahového papíru, abychom mohli okamžitě zahájit výrobu vnitřních boxů a plynule přejít na vnější desky. Všechno šlo!

Těžiště výroby ale přece jen leželo na ruční výrobě v našem týmu. Sto takových boxů nesestavíte za odpoledne. Souběžně navíc běžely další zakázky, které jsme samozřejmě nesměli ohrozit. Ale Denisa, Petra, Honza, Míša a další odvádějí skvělou práci i pod stresem. Děkujeme, bez vás bychom to nikdy nestihli! První část boxů odletěla v úterý přesně podle plánu přes kurýra do Stockholmu, včera vyrazila druhá do Holandska. A dneska možná budeme trochu oslavovat. :-)

Co začalo jako zdánlivě neřešitelná situace, jsme díky konfiguraci flexibilní výroby a spolupráci s podobně naladěnými partnery nakonec zase zvládli. Ale jak se říká, zkušenost dělá mistra. Naše výrobky jsou vždycky komplikované. Nestačí jen zmáčknout čudlík na stroji, případně protáhnout směnu přes noc a je hotovo. V podstatě na každou zakázku vytváříme novou technologii – výkresy raznic i dokumentaci. Navíc tiskneme, razíme a hlavně konstruujeme téměř výhradně ručně. Samozřejmě, že raději pracujeme v klidu. Ale když přijde „krizovka“, nenecháme klienta ve štychu. Známe přesně svoje možnosti. A pokud je to aspoň trochu realitické, půjdeme do toho naplno i s vámi.

 
Previous
Previous

Jak se kuchtí kuchařka do nepohody

Next
Next

Jen nejlepší obaly si zákazník nechá, ačkoli produkt už spotřeboval...