Jak se kuchtí kuchařka do nepohody

 

Camp Fuego je první outdoorová škola vaření v Čechách. A jejich kuchařka je tak nejen plná receptů, ale navíc voní dobrodružstvím a číst se dá skoro i jako příručka pro přežití v přírodě. Jsme hrdí, že vznikla v naší knihařské kuchyni.

Máme rádi silné příběhy. A Camp Fuego Marka Pavaly je takového zadání ukázkový příklad. V jeho kuchyni nenajdete sporáky ani jiné sofistikované vybavení. Základem je otevřený oheň a často zapomenuté, někdy až zálesácké metody vaření. Cílem tradičních způsobů přípravy je přitom výrazná, unikátní chuť, které drahé restaurace kvůli všemu tomu modernímu luxusu často nedosáhnou. Originální jsou i koktejly – ani pod širákem nemusíte zůstat u čaje vařeného na ohništi. Po třech letech vaření v divočině nás Marek loni na podzim oslovil se záměrem vydat svou první kuchařku. Chtěl, aby se vymykala všem běžným standardům. Hlásíme: Mission accomplished!

Spolupráce s Fuego týmem byla ukázková. Ačkoli to byla jejich první kuchařka a kniha vůbec, měli jasnou představu – prostě pořádná bichle, která něco vydrží, jaké dělá nakladatelství Gestalten. Takže jsme se u nás v showroomu i na materiálech a konstrukci knihy shodli v podstatě hned. První dojem dělá obálka. V našem případě desky z pevné lepenky, potažené hnědým odstínem plátna Brillianta z Holandska. Jejich dominantou je zlatě ražený nápis Fuego, outdoorový nádech dodává potisk v podobě mastných otisků šéfkuchaře. Ofsetový tisk na hrubé plátno není hračka, ale kolegové z tiskárny ho stejně jako vnitřní blok zvládli na jedničku. Děkujeme!

Jako je pro chuť jídla důležitý výběr surovin, takhle vybranou publikaci taky nemůžete tisknout jen tak na nějaký papír. Vybrali jsme proto Munken print, na kterém fotografie i krásně zpracovaná grafika skvěle vynikly. Trochu oříšek bylo všití dvou transparentních papírů a kombinace Munkenu s křídovým papírem, ale dali jsme si záležet. Předsádku i záložku si grafici z Fuega vybrali v červené, která dokonale ladí se zaměřením receptů. Protože šlo o náročnější zakázku, jako tradičně jsme pro klienta vyhotovili kompletní maketu s použitím finálních materiálů, včetně ražeb, sítotisku na hrubém plátně i digitálně tištěného vnitřního bloku.

Líbí se nám kuchařka, která souzní s přírodou a vrací do vaření radost z práce ve strohých podmínkách pod širým nebem. A přináší přitom nejen opravdovost, ale i kvalitu a chuť, která předstihuje leckteré fine diningové restaurace. Sdílíme víru v řemeslo a energii lidí, kteří ke všemu nepotřebují týmy poradců nebo technologie, co výsledek zajistí v podstatě samy. U nás platí: vyhrnout si rukávy a tvrdě na věc!

 
Previous
Previous

High End prádlo nejvyšší kvality si zaslouží obal z nejkvalitnějších materiálů.

Next
Next

Výroba pro Google v přímém přenosu