Tak trochu jiná knihařská výroba.

 

Představujeme vám naši rodinnou firmu. Bylo nám líto řemesla, které už skoro vymřelo, tak jsme se pustili do ruční zakázkové výroby. Je to občas náročnější, než jsme čekali, ale ještě nikdy jsme toho rozhodnutí nelitovali.

Malosériová knihařina a obalová výroba jsou tak trochu řehole. Každá zakázka je unikátní a bývají jedna náročnější než druhá – na čas, technologie, zručnost i nápady. Málokdy děláme větší série a naše výrobky jsou obyčejně už z principu nestandardní jak konstrukcí, tak materiálem i grafikou. Na každý projekt vyvíjíme samostatnou technologii, pereme se s náročným provedením. Velcí klienti jako Volvo, Manasi, Rimmel nebo McLaren, ale i malá (zato extrémně náročná) grafická a designerská studia nám dávají důvěru, kterou nesmíme zklamat. Proč jsme do toho šli a proč věříme, že tradiční řemeslo má i dnes co říct?

Značka Hasslers má složitou historii. Jsou v ní zápisy psané doslova potem a krví, když jsme se propadli až na dno a rozhodli se podnikání se ctí znovu nastartovat. Věříme prostě ve fyzické, hmatatelné produkty, které nejdou realizovat jinak než tvrdou prací. Naše řemeslo není hra s čísly nebo slovy – my stříháme papír a plátno, jsme upatlaní od lepidla, pálíme si prsty zlatičkou a do montérek si utíráme mastný mour od starých poctivých strojů. To všechno je v dnešní době asi těžko pochopitelné. Ale jenom tyhle osvědčené ruční postupy ještě pořád dokážou vytvořit třeba sérii krásných boxů pro McLaren, které pak může klient hrdě poslat do celého světa. V tu chvíli cítíte uspokojení, které nic nenahradí...

Jsme rodinná firma. Rodinný tým. Martin vede projekty a jako architekt vymýšlí, jaké technologie a postupy kdy použít. Jitka má na starosti marketing a obchod. Jiří vede pevnou rukou provoz a logistiku, Jiřina je nekompromisní účetní. Ti všichni jsou Paterovi. To všechno by se neobešlo bez více než 50letých technologických a knihařských zkušeností pana Jaroslava Hiršla. A bez šikovných rukou Denisy, která převzala štafetu ruční výroby po mamince Stáně. Hainz má vždycky všechno spočítané, Jirka zase ochočí snad každou mašinu. A takových srdcařů máme ještě víc. Za náš team ostatně považujeme i naše partnery ze Stockholmu. Pelle je divoký viking a ping-pong ho asi nikdy nenaučíme, ale je to brilantní obchodník a špičkový projektový manažer. A Andreas? Sám říká, že je vlastně hlavně „starší brácha“ našeho Martina. Že jeho hlavní úkol je dodávat nám všem odvahu, když se nám někdy z náročné zakázky pro světoznámého klienta trochu zatočí hlava.

Rádi pracujeme pro klienty, kteří vědí co chtějí a nechají si poradit od lidí, kteří mají tohle řemeslo v rodině skoro odjakživa. Pro klienty, kteří umí ocenit ruční práci a vnímají zakázku jako kreativní spolupráci. Jen tak vznikají krásné a výjimečné výrobky, které také plní svůj účel a dobře slouží.

 
Previous
Previous

Práce pro Formuli 1 vyžaduje nejen maximální výkon, ale také 100% přípravu v boxech.

Next
Next

Na začátku je idea. Potom konzultace, nákres, technologie, materiál, design, konstrukce, maketa. Pak teprve výroba.