Práce pro Formuli 1 vyžaduje nejen maximální výkon, ale také 100% přípravu v boxech.

 

Prezentační box s interiérem a knihou pro kampaň McLaren x Velo.

Letos na začátku léta jsme dostali možnost pracovat na projektu, který se neodmítá, i když už se vidíte s dětmi na prázdninách – prezentační box pro McLaren se sponzorskou podporou British American Tobacco. Šlo o komplexní výrobu, která je už pro naši dílnu typická – luxusní potahovaný box s interiérem, jehož obsahem byla věrná maketa helmy pilotů F1, žvýkací tabák od sponzora a prezentační kniha v paspartě. To vše doplněno rukávy a samolepkami. Série 500 kusů musela být hotová během července, aby byla včas v Maďarsku k další kompletaci. Zkrátka pěkná výzva pro celý výrobní team.

Světový klient obyčejně znamená i extrémní nároky na kvalitu. V tomto případě byla největším dobrodružstvím speciální barva papaya orange, jejíž použití a provedení musí McLaren bez výjimky vždy schválit. Vyladit odstín nebyla legrace, takže jsme sítotiskové varianty do Londýna a Stockholmu posílali několikrát. Teprve potom jsme mohli začít s tiskem na zvláštní materiál Baladek v černé barvě, který byl základem materiálově minimalistického řešení – vznikl z něj nejen potah boxu s krčkem, ale také interiér, desky knihy i rukávy.

Konstrukčně zajímavou kapitolou návrhu bylo vhodné řešení pro umístění makety helmy, jejíž detaily braly dech. Abychom „wow“ efekt umocnili, připravili jsme pro její uložení dutou kazetu z milimetr silného, ve hmotě černě probarvovaného kartonu Bowston Black s tvarovými výseky. Prezentační kniha v kartonové skládací paspartě se pak objevila jako překvapení po vyjmutí kazety z boxu. Samotnou knihu jsme provedli špičkovou kvalitou digitálního tisku na papír vyšší gramáže. Pro malý počet stránek se ideálně hodila vazba V1 sešitá ve hřbetu nití, kterou jsme následně vlepili do pevných potahovaných desek. Každý set doplňovaly samolepky a rukáv s plným potiskem oranžovou barvou a logem McLaren. Jména osob, kterým byl ten který box určen, jsme na závěr doplnili ručně fixem.

Splnit očekávání tak náročného zákazníka jako McLaren nebylo snadné. Ale stejnou péči v naší dílně věnujeme všem klientům. Podobně komplexní zakázky se totiž v malých sériích ani jinak než ručně a s osobním zaujetím vyrobit nedají. Počítáme s tím. Jsme na to perfektně vybaveni a právě taková práce nás baví.

 
Previous
Previous

Když si chcete přivonět, i online kampaň stojí a padá s kvalitou fyzické prezentace.

Next
Next

Tak trochu jiná knihařská výroba.