Stylové zápisníky a box na klíčky pro prémiový brand Volvo Polestar.

 

Pure progressive performance – to mají high-tech elektrické vozy švédské značky Polestar v rodokmenu. Abychom při výrobě boxu na klíčky a dárkových zápisníků k těmto supermoderním vozům drželi krok s prémiovou kvalitou a kultivovaným stylem, byly všechny naše zkušenosti s náročnými designovými zakázkami opravdu k nezaplacení.

Kořeny dnes již světoznámé značky Polestar tkví v roce 1996, kdy automobilový závodník Jan Nilsson založil společnost Flash Engineering. Po 10 letech, kdy se firma soustředila na úpravy vozů Volvo pro závodní účely, ji odkoupil Christian Dahl a přejmenoval ji na Polestar Racing. Za dalších 10 let, roku 2015, odkoupilo špičkové know-how výkonných vozů samo Volvo a pod názvem Polestar Performance z automobilky udělalo prémiový brand zaměřený na ultimativní elektrovozy.

Jsme pyšní, že právě Polestar je se svými extrémními nároky na kvalitu dlouhodobým klientem nejen našeho švédského partnera Profilskaparen AB, ale že si oblíbil i naši tradiční dílnu. Není to zdaleka poprvé, kdy až naše staré mašiny splnily vysoké požadavky na detail a kvalitu tiskových a obalových výstupů pro supermoderní produkty, které prezentují klientům.

Vůz z limitovaných sérií značky Polestar si nikdo nekupuje obden. Je to slavnostní událost. Proto jsme byli osloveni vyrobit exkluzivní krabičku, která výjimečný pocit podtrhne. Konstrukci tvoří nenápadný, zcela minimalistický box s krčkem - víčko i spodní část mají stejný půdorys. Vnější strana je potažena efektním černým materiálem Corvon Mano, interiér včetně krčku zdobí černá flokáž.

Lepenka víčka nasazovaná na krček musí být malinko tenčí než materiál spodní části, jinak by na flokovaný krček nepasovala. Nebo by seděla příliš těsně, vytvářela by nehezké pnutí a efekt zcela hladkého spasování by byl pryč. Možná je to nepatrný detail, ale Polestar nic než perfektní provedení nepřijme. A my bychom si ho nedovolili odevzdat. Proto jsou za spasováním hodiny konstruktérské práce a vzorování, aby víčko sedělo dokonale. Samotné klíčky od auta jsou pak zasazeny do pevné, taktéž povrchově flokované pěny. Interier víčka je opatřen 3D emblémem značky. Celý box se finálně lehce zasouvá do sametově laminovaného rukávu.

Součástí dárkového balení ke klíčkům je i dvojice zápisníků - linkovaný o velikosti A5 a tzv. reportér formátu A7. Ať už si do nich majitelé budou vyplňovat knihu jízd nebo zajímavosti o spatřených sobech, kvalitní a jemná práce jim to vždy zpříjemní.

Zápisník A5 má zakulacené rohy, gumičku a je vyveden v jemném plátně Imperial. Náklad nebyl malý, takže ho pro nás skvěle realizovali kolegové z Finidru. Malý reportér se ovšem na automatech ušít nedá, takže i v jeho případě přišly ke slovu naše ruční mašiny. Tisícový náklad v ručním provedení si kolegové na dílně pěkně vychutnali. Kontrastně k většímu bratrovi je reportér černý, potažený imitací kůže. Taktéž má gumičku, aby se neotvíral.

Zakázka pro Polestar byla další z těch, u kterých nefungujeme jen jako knihařská a obalová výroba, ale generální dodavatel komplexní zakázky. Běžně kombinujeme vlastní zdroje s osvědčenými externími partnery, pro každý design zvažujeme to nejlepší řešení – zda je naše nebo poptávané od lépe zařízené spolupracující dílny nemá na výsledek vliv. Vlastně má, sáhneme vždy jen po tom nejlepším. Zajímá nás výsledná kvalita, nevede nás snaha spolknout nutně rozpočet sami. Zakázka od nás pro klienta vždy musí znamenat jednodušší realizaci. Rozpočet a deadline jsou svaté.

 
Previous
Previous

Jen nejlepší obaly si zákazník nechá, ačkoli produkt už spotřeboval...

Next
Next

Fotografie Martina Stránky jsou intimní uměleckou zpovědí, která vzbudila nadšení po celém světě. Měli jsme tu čest vytvořit luxusní dárkové boxy pro jejich limitované sběratelské série.