Fotografie Martina Stránky jsou intimní uměleckou zpovědí, která vzbudila nadšení po celém světě. Měli jsme tu čest vytvořit luxusní dárkové boxy pro jejich limitované sběratelské série.

 

Spolupráce s umělci je pokaždé výzva. Milujeme jejich smysl pro detail, ochotu diskutovat a řešit obal, jako by to bylo umělecké dílo samotné. Protože vědí, že ty nejlepší obaly jimi jsou...

Český fotograf Martin Stránka nefotí války, katastrofy ani světové dění. Přesto jsou jeho fotografie známé po celém světě, kde získal zcela mimo pozornost českých médií již přes devadesát ocenění. Zaměřuje se totiž na zejména na dramata odehrávající se v naší psychice. Jeho magické snímky a uhrančivé koláže vznikající v souladu hluboké myšlenky a dokonalého řemesla oslovují umělecké galerie po celém světě – a také jejich návštěvníky. Tak vznikla idea několika limitovaných sérií pečlivě sestavené sbírky snímků „I Found The Silence“. Autorovi šlo o dokonalé souznění snímků, proto drobnou sbírku skládal několik let. Se stejnou důkladností pak hledal pro své dílo i odpovídající obal. Jsme pyšní, že si vybral naši dílnu.

„Tento limitovaný Sběratelský Box je výsledkem mé nekonečné vášně pro fotografii a neutichající potřeby sdílet osobní příběhy. Ať už fotografie vznikaly na úplném dnu nebo vrcholu mých emocí, vždy jsem je zaznamenával skrze scény osobního deníku, ke kterému můžete mít nyní neomezený přístup,“ vysvětluje fotograf původ sbírky i její smysl. Každý tisk autor osobně podepsal a doplnil o číslovaný, zlacenou ražbou zdobený certifikát pravosti. Cena Sběratelského Boxu přitom postupně poroste – jednotlivé edice obsahují vždy jen 100 kusů.

Každou sadu 15 velkoformátových snímků uchovává olivově šedý Clamshell box o rozměrech 522 x 380 mm vyrobený z pevné 3mm lepenky. Celek boxu je sofistikovaně složen z celkem 37 komponent, takže i jeho sestavení vyžaduje téměř 40 přesných úkonů. Komplexní potah je proveden plátnem Van-heek Senator s černou matnou ražbou, komplikovaný vrstvený sandwichový interiér obsahuje paspartu pro umístění fotek a jako detail černou saténovou stuhu. Tisk fotografií je proveden na 100% bavlněný archivní papír s pigmentovým inkoustem, což zaručuje stálou kvalitu na úrovni muzeálních sbírek.

Novou zkušeností pro nás v tomto případě nebyla náročná výroba 100 ks precizně sestavených boxů, ale primárně nutnost ji v proměnlivém odstupu několika týdnů do nejmenšího detailu opakovat při zadání další série. Nároky na přesnost postupů, jejich optimalizaci a uchování celkového know-how jsou u této takříkajíc „trvale otevřené“ zakázky samozřejmě mimořádné. Umění prostě člověku opravdu otevírá nové obzory. Děkujeme!

 
Previous
Previous

Stylové zápisníky a box na klíčky pro prémiový brand Volvo Polestar.

Next
Next

Jak na věc, když je pro online kampaň Adidasu potřeba ruční práce na stoletých mašinách?