Není vlna jako vlna.

Připadá vám vlnitá lepenka nudná? Zdání klame! Máme hned 3 projekty z nedávné doby, na kterých vám dokážeme, že vlnitá lepenka má jenom špatné PR. Je totiž skvělá! My v Hässlers ji rozhodně milujeme. Když chcete obal, který bude jednoduchý, ale umožní vám spojit unikátní design i perfektní ochranné vlastnosti, vlnitou lepenku nic nepřekoná.

Schválně, jak znáte vlnitou lepenku? Můžeme se skoro vsadit – škaredé hnědé škatule, ideální na stěhování, přepravu zásilek nebo když si nechcete poničit podlahu při stěhování. Na celém světě je znají díky skvělým ochranným vlastnostem. Výroba je přitom jednoduchá – mezi 2 hladké vrstvy papíru se vloží jedna zvlněná a hotovo. Když chcete větší odolnost, vrstev může být i víc. To je celé. Tenhle papírový sendvič pak vydrží kde co. A když chcete krabici, prostě se udělá pár výseků, celé se to slepí a voila, máte obal. Jenomže vlnitá lepenka nabízí mnohem víc!
 
Zaprvé – můžete ji vyrobit v podstatě z jakéhokoli papíru. Nikdo přece neříká, že to musí být hnědá! Co třeba taková růžovo-růžovo-růžová ve všech 3 vrstvách, jakou jsme si nechali vyrobit u Lessebo a použili pro Klarnu? To zní lépe, ne? A pokud byste nepotřebovali zrovna takovou hromadu materiálu, jako my pro Klarnu, můžete u Lessebo sáhnout po existující černé nebo bílé vlně a upgradovat ji libovolnou barvou, která se zkrátka nalepí (nakašíruje) na lícovou stranu. Ptáte se, jak taková věc vypadá? No božsky! S hnědou škatulí to má společné jedinou věc – stále skvělé ochranné vlastnosti. 

RÜCKL – upgrade No.1

Sklárna Rückl vyrábí nádherný foukaný křišťál. Pochopitelně tedy potřebuje obaly, které jejich křehký design ochrání. Jako základ jsme navrhli sněhově bílou E vlnu s vrchní stranou kašírovanou naším oblíbeným Shin Danshi od Takeo z Japonska. Logo jsme pro kontrast vyvedli černým debossem. Pak už stačil jednoduchý výsek, slepení a luxusní obal byl na světě! Designérky z Rücklu jako doplněk k obalu vybraly neobvyklý pauzák Art Dreep, taktéž od Takeo. Ten jsme opatřili sítotiskem a vyrobili pro každý box individuální rukávky.

MAX&ME – upgrade No.2

Důležitou součástí obalů je často interiérová vložka, do které se umístí produkty. Nejen, že takový vklad zvýší ochranu výrobků, ale nabízí i možnost perfektní prezentace při unboxingu. Designérka Mikina Dimunova navrhla pro rakouský brand péče o tělo Max&Me potahovaný magnetický box. Standardním řešením interiéru by byla pěnová vložka. Nám ale přišlo, že se ke konceptu značky nehodí. Proto jsme vnitřek zkonstruovali z černé Lessebo vlny, kterou na povrchu pokrývá papír Satogami. Stejné řešení jsme pak použili i pro hlavní box, čímž vznikl dokonale harmonický celek. 

NO ORDINARY SCENT – upgrade No.3

Minimalistický, přesto dokonale bezpečný bodík pro parfém? Přesně takové jsme v počtu několika tisíc kusů vyrobili pro brand No Ordinary Scent ze Stockholmu. Krabička je malinká, proto jsme pracovali s bílou F vlnou, která je tenčí a lépe se ohýbá. Jako finální pohledový materiál si klient vybral papír Gmund Cotton Grey, který jsme tedy aplikovali z obou stran vlnité lepenky. Luxusní tečku dodala vzhledu krabiček decentní stříbrná ražba.

Na polygrafickém trhu je nepřeberné množství materiálů a vybrat si ty nejluxusnější možnosti není problém. Málokdy je to ale správné řešení. Cena materiálů vůbec zaručuje, že získáte kvalitní a unikátní obal. Vlnitá lepenka je důkaz, že skvělý materiál vůbec nemusí být nejdražší. Důležitá je myšlenka. Vaše představy promění ve funkční celek teprve chytré kombinace papírů, promyšlená konstrukce balení, grafický návrh a jeho tiskové ztvárnění. Práce pro každého klienta proto podle nás vyžaduje unikátní úvahu nad nejlepším řešením, které ideálně doplní a dotvoří jeho brand i prezentaci výrobků. Snažíme se o to denně, znovu a znovu. A věříme, že jedině díky tomu vzniknou ty nejlepší obaly. I z tak zdánlivě obyčejného materiálu, jakým je vlnitá lepenka.

Previous
Previous

Naši velmistři

Next
Next

Svatba roku!