Jednou knihaři, vždycky knihaři. Hässlers. Sthlm 1902 - Prg 2022.

 

Dlouho jsme se neslyšeli! Ale to neznamená, že bychom zaháleli. Pracovali jsme na spoustě zajímavých projektů: Klarna, Crystalex, Marvel, Oraculum... A také na novém webu! Takže vás teď opět zveme do světa neuvěřitelných dobrodružství knihařského řemesla.

NOVÉ PROJEKTY A NOVÉ VÝZVY

Svět se točí v neuvěřitelných turbulencích. Ceny materiálů a všeho kolem šplhají do závratných výšin, ale my se nezastavíme. Výroba v naší obalové a knihařské branži je zasažená post-covidovým přetlakem poptávky. A to je dobře. Už dlouhé měsíce máme plné ruce práce se stále zajímavějšími projekty. A také jsme dokončili více než roční práce na novém webu, se kterým se vám chceme pochlubit. Zkrátka přišel čas podělit se o novinky!


UPGRADED BOOKBINDERY

Věříme, že knihařské řemeslo je nesmrtelné. V naší výrobě ostatně navazujeme na 120letou švédsko-českou tradici, jejímž základem jsou litinové mašiny a šikovné ruce knihařů. Ve spojení s moderními papírenskými materiály, konstrukcemi a tiskovými technikami pak vzniká to, čemu u nás říkáme „upgraded bookbindery“, tedy něco jako knihvazačství 2.0. Je to metoda, která při zadání na design soudobých knihařských a obalových produktů vyřeší jakkoli komplexní výrobu i logistiku. Je fascinující sledovat, jak třeba designérské studio z Texasu, které pracuje pro Apple, navrhne vizi pro banku Klarna, již pak zhmotníme do reality v naší výrobě. Nebo jak promyšlený um parfémového start-upu Oraculum Renaty Muchové získává další rozměr díky našim unikátním potahovaným krabičkám. A když jsme přímo z naší dílny posílali interaktivní boxy značek Marvel a Disney influencerům po celém světě, musíme přiznat, že jsme na naši práci cítili obyčejnou poctivou hrdost.

TĚŠTE SE NA NOVOU INSPIRACI

Slibovali jsme nový web a slib plníme. Najdete na něm nejenom naše projekty, ale taky pohled k nám do dílny. Nebo přímo pod pokličku. Nehrajeme si na žádná „výrobní tajemství“, takže pro vás máme rozsáhlý katalog našich oblíbených materiálů, fotky mašin i popis technologických postupů, spoustu detailních příběhů knihařského řemesla u nás na blogu, ale taky hromadu inspirace pro vaše vlastní projekty. Jako třešnička na dortu na vás čeká profil papírny Lessebo, která už 364 let, krize nekrize, vyrábí nejbělejší papíry na světě. O tom hned příště, protože my švédské Lessebo Paper v Česku zastupujeme. Stay tuned!

Previous
Previous

Surfin' U.S.A.

Next
Next

High End prádlo nejvyšší kvality si zaslouží obal z nejkvalitnějších materiálů.